Stichting         
 
Setter Rescue Netherlands

SOLE van Shauni Versigghel 

Voor Sole bij mij kwam had ik al een geadopteerd hondje. Van thuis uit hadden we er ook uit het asiel en toen ik dan zelf oud genoeg was had ik mijn 1ste hondje Lena uit Spanje geadopteerd. Later kwam onze springer spaniel Tom uit Engeland op zijn 9 jaar bij ons en helaas 4,5 jaar later was hij overleden. Ik was zo verliefd op het ras dat ik graag opnieuw een springer wilde. Helaas vind je ze moeilijk ter adoptie en wou ik absoluut geen hond van bij een fokker.
Dus ging ik op zoek. Zo kwam ik opeens uit bij de Engelse setter, die mij enorm deed denken aan mijn spaniel. Toen ik het karakter opzocht, was ik verkocht. Meerdere organisaties bekeken. Helaas niet altijd mee gevallen, soms echt onvriendelijk behandeld. Ik zocht ook mensen die oprecht interesse hadden in wat ik wou. Ik deed mijn verhaal van mijn springer die gestorven was en wat ik nu zocht in een hond. Bij setter rescue netherlands werd ik warm onthaald.
Doordat er veel interesse was in de hondjes had ik het 1ste hondje die ik op het oog had niet kunnen adopteren, ze was al naar een ander warm nestje gegaan. Voor mij was het niet dringend, ik ging vooral op mijn gevoel af. Maar toen kwam ik uit bij onze Sole, na de info te hebben gelezen had ik een goed gevoel. Er werd contact opgenomen, eerst telefonisch indien dit goed was kwam er een huisbezoek. Er werden heel wat vragen gesteld maar persoonlijk vond ik dat niet erg en zeker terecht! Nadien is alles vlot gegaan, het was duidelijk wat en hoe. We kregen regelmatig mails met info wat er zou gebeuren, hoe we konden betalen, wat er in orde ging zijn, enzovoort. Communicatie was top. Groot voordeel de hond wordt bij u thuis gebracht, zo zie je Alex zelf ook eens, wat voor mij ook wel belangrijk was. Je kreeg niet het gevoel de zoveelste te zijn die een hondje adopteert. Er werd echt aandacht geschonken aan alles en tijd gestoken in het elkaar leren kennen.
De rit naar hier werd gedetailleerd beschreven. We kregen een link waar je de hond kon volgen waar ze nu al reeds waren, ondertussen ook foto's en video's. Dat vond ik zoooo leuk! Toen Sole toekwam kregen we een starterspakket met speeltjes, zakje voeding, snoepjes, balsem voor de pootjes, een penning, ...
Ik moet zeggen mijn vorige organisatie uit Spanje was heel goed, maar bij Alex was het echt persoonlijk en dat verschil merkte ik en  dit gaf me toch een zeer goed gevoel!
Nadien konden we in onze groepchat met de mensen die ook op dezelfde dag hun hondje thuis kregen heel veel vragen stellen, ervaringen lezen, ...
Heel gemakkelijk als er iets was, kreeg je onmiddellijk hulp van zowel Alex, als de andere vrijwilligers. De vrijwilligers vanuit Italië zelf, die voor jou hondje gezorgd hebben, konden meevolgen hoe het nu was hier bij hun nieuwe baasje thuis. Ging het altijd gemakkelijk? Neen, maar zolang je je viervoeter tijd geeft en de tips van Alex volgt komt het helemaal goed! Tot op de dag van vandaag, één jaar en een half later, heb ik nog steeds contact. Indien er iets is, kan ik nog steeds terecht bij Alex. Er worden nog regelmatig foto's uitgewisseld. Ik ben echt oprecht tevreden en nog steeds heel gelukkig met onze Sole in huis.
Onze jachthond met zijn rugzakje is zelf officieel therapiehond geworden. Wij zullen binnenkort kinderen met problematieken te hulp staan Zeg dus nooit dat een adoptiehondje enkel miserie geeft, dit bewijst nogmaals dat ze heel dankbaar zijn! En dit samen met de hulp van de hele organisatie.

terug naar verhalen

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram