Stichting         
 
Setter Rescue Netherlands

ROMEO van Yvonne en Hans: 

Na een klein halfjaar wachten komt in juni 2021 een heel aardige dame met onze uitgezochte Romeo aangereden. Daar is tie dan!!!!!!!!
In dat half jaar voorafgaand aan die dag is er app contact geweest, zijn er filmpjes opgestuurd, is er huisbezoek geweest, zijn er vragen beantwoordt, hebben we genoten van de fotos, en dan opeens krijg je bericht. Hij komt !!!
Zo geweldig om het hele vervoer vanaf het moment dat Antonella in Italie hem meegeeft met de bus te kunnen volgen, waar de vrachtwagen uren  later is, bij een andere opvang, het wachten in Duitsland op de bus van Alex. Dat ie niet wil plassen etc etc.
Rom blijkt een prachtige, verlegen Setter, Het is voor ons en voor hem wennen. De eerste nachten slaap ik op een matras bij hem beneden, en hij kruipt helemaal  strak tegen mijn benen aan.
Lastig is hij zeker niet, maar niks gewend, hij schrikt bv enorm van het geluid vd staafmixer, bij het zien vd ponnies springt ie 1 meter de lucht in.
Een zenuwloopje heeft ie ook zeker het eerste halfjaar. Maar hij leert snel, wandelen gaat prima, andere honden vindt hij leuk.
Poes Mies is nog jong en daagt hem telkens uit, ze slapen dan samen op de bank.
Alleen thuis blijven is eerst wel heel lastig, eerst 5 minuten, opnames op de telefoon laten horen dat hij heel zenuwachtig heen en weer rent, blaft, een boek kapot maakt. Dit heeft wel eventjes geduurd, er zijn wat pantoffels  gesloopt, rotzooi gemaakt, maar inmiddels kan hij  rustig 3 uur alleen thuis blijven zonder zenuwachtig te worden. Zo knap van hem.
Meelopen ad fiets kan hij meteen, mee naar een terras, geen punt, naar Terschelling met de boot even vreemd maar dan rustig liggen.
We hebben verschillende keren wat hulp gevraagd aan Alex, dat was verhelderend en heel prettig.
Nu naar 2,5 jaar is het een hele fijne lieve gemakkelijke hond geworden, waar wij het enorm mee getroffen hebben.
Het is alleen jammer dat we hem niet kunnen loslaten met wandelen. Je weet niet wat je ziet, minstens een half uur tot een uur blijft ie rennen, weg van je, heel eind weg, komt weer langs, weer weg. weer een grote ronde.  Maar hij rent om het rennen, want nog nooit heeft ie een gans, konijn , eend gevangen.
We hebben met hem vaak aanspraak, Iedere week komt er wel iemand op ons af om te zeggen wat een prachtige, wat een mooie , wat een lieve hond.
En zo is het ook, we hebben onze scepsis aangaande een buitenlandse adoptiehond achter ons gelaten.
En dat is zeker gekomen door de Setter Rescue mensen, die je goed voorlichten, betrouwbaar zijn, degelijk met hun papierwerk. enzvoort...
dus een grote poot  van Rom en liefs van ons uit de Achterhoek. Hans en Yvonne

terug naar verhalen

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram