Stichting         
 
Setter Rescue Netherlands

Ré van familie Blockx

In het voorjaar van 2022 moesten wij, veel te vroeg, door een ongeneeslijke ziekte afscheid nemen van onze allerliefste Gordon setter Armani.
Het was toch maar stilletjes in huis zo zonder hondenvriend, dus enkele maanden later besloten we dat we klaar waren om een nieuwe hond te adopteren.
Vermits wij altijd setters of settermix honden hebben gehad (zo'n prachtige dieren met een fantastisch karakter), gingen we op zoek naar een te herplaatsen of te adopteren setter.
En zo kwamen we via internet terecht bij de Stichting Setter Rescue Netherlands. Op de site konden we al heel wat informatie vinden, en het leek ons een zeer betrouwbare organisatie.
Het contactformulier werd ingevuld, en kort nadien kregen we een telefoontje van Paola. Een hele lieve dame, die ons alle info gaf ivm een adoptie via hun organisatie.
Een hond kiezen tussen al die lieverds die te adopteren zijn was het moeilijkste van al (je zou ze zo graag allemaal een goede thuis willen geven), onze dochter Lucca koos Free (nu Rè), met zijn lieve snuitje en mooie oogjes.
Rè is als pup van 6m oud, dolend op straat in Caserta, opgenomen in de opvang van Alessandra en Raffaella.
Hij is geen settertje (alhoewel ik denk dat 1 van zijn voorouders misschien wel een setter was, vanwege zijn jachtinstinct en zijn lieve karakter), en hij heeft een kleine handicap. Op jonge leeftijd heeft hij, door ongekende reden, een breuk in zijn bovenkaak opgelopen waardoor zijn snuitje een beetje scheef staat. Of dat voor ons een probleem was? Natuurlijk niet, nobody is perfect!
Alex had Free ontmoet tijdens zijn bezoek aan de opvang in Caserta in juli 2022, en hij besloot om hem mee op de lijst van de te adopteren setters te zetten om zo zijn kansen op een gouden mandje te vergroten.
Na een thuisbezoek van vrijwilligster Evy, met Molly en Jules (ook een rescue setter), kregen wij het vertrouwen om een hond te adopteren.
En zo kwam Rè op 12 november 2022 met een transport vanuit Italië naar Duitsland, waar Alex hem ging oppikken en hem bij ons thuis in Zoersel (België) persoonlijk kwam brengen.
Het hele traject van zijn reis konden wij mee volgen.
Rè heeft zich heel snel, en zonder al te veel problemen kunnen aanpassen aan zijn nieuwe thuis en leventje.
Met dank aan Alessandra en Raffaella (en de andere vrijwilligers), die in het jaar dat Rè in hun opvang verbleef alle mogelijke moeite gedaan hebben om hem een goede opvoeding te geven.
En waarschijnlijk speelt het ook mee dat hij niet uit een traumatische omgeving kwam. Zijn rugzakje was niet zo groot.
De relatie met onze 2 poezen was in het begin wat moeilijk, zij waren zo'n jong geweld niet gewoon. Maar met wat geduld en veel liefde is dit op relatief korte tijd ook goed gekomen. En nu zijn de beste maatjes!
Ondertussen is Rè al meer dan 1 jaar bij ons. Wij zouden hem niet meer kunnen missen! Hij is zo'n lieverd, deugniet en knuffelbeer.
Wij zijn zeer tevreden over hoe de adoptie van Rè verlopen is.
Ondertussen is Rè al meer dan 1 jaar bij ons. Wij zouden hem niet meer kunnen missen! Hij is zo'n lieverd, deugniet en knuffelbeer.
Wij zijn zeer tevreden over hoe de adoptie van Rè verlopen is.
Setter Rescue Netherlands is een organisatie uit de duizend!
Zij zorgen werkelijk voor alles wat bij een adoptie noodzakelijk en belangrijk is zoals; info vooraf, documenten, foto's en filmpjes, gezondheidsgegevens, vervoer, enz.
Ook na de adoptie kan je altijd terecht bij Alex voor advies, info of gewoon een gesprek, whatsappje, foto's en andere.
Bovendien steunen ze organisaties zowel in binnen-, als in buitenland, en helpen ze om setters, maar ook andere hondjes, in problemen een nieuwe thuis te vinden.
Dankjewel Alex om Rè ook de kans op zijn gouden mandje te geven.
Hopelijk kunnen nog heel veel settertjes, maar ook andere hondjes, via jullie organisatie hun gouden mandje vinden!
Groetjes van Rè, Ilse, Lucca en Luc

terug naar verhalen
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram