Stichting         
 
Setter Rescue Netherlands

GINO van Ronald en Marjolein

Het is 2021 als Ronald en ik weer graag een hond willen. Het was voor ons duidelijk dat we weer een rescue wilden. Het zou dan de derde hond uit het buitenland worden en het zou weer een Engelse Setter moeten zijn.
Hoe we toen aan Alex en Elaine zijn gekomen, geen idee meer. Waarschijnlijk via Google of Facebook. In ieder geval zijn we toen uitgekomen bij Stichting Setter Rescue Netherlands. Een prima Stichting!!!
Na het eerste contact kwam Elaine bij ons op huisbezoek om te beoordelen of de thuissituatie geschikt is voor een hond en of wij wel ‘geschikt’ zijn voor een hond. Een goed teken: je zoekt toch een gouden mandje voor een hond.
Nadat we geschikt bevonden waren, werd het adoptieproces in gang gezet.
We hadden ook al een settertje gezien op de site van de stichting: Zefiro uit Italië. Vanaf dat moment kregen we al regelmatig foto’s van Petronella, de opvang in Italië. We hadden al besloten dat de Italiaanse naam gewijzigd zou worden in een kortere naam, maar wel Italiaans georienteerd. Zefiro werd Gino. We konden niet wachten totdat Gino naar Nederland kwam. Op 1 mei 2021 was het zo ver. Alex ging naar Duitsland waar Gino samen met nog andere honden in een speciaal daarvoor geschikt vrachtwagentje zou worden overgedragen. De honden van de Stichting hadden bij vertrek al een Tractive (gps) om gekregen en we konden de hele reis van Gino volgen op de telefoon. Alex maakte ook foto’s bij het ophalen in Duitsland die ons werden doorgestuurd.
Laat in de middag kwam Alex dan aan met Gino. Een hele lieve, mooie en zeer aanhankelijke hond. Vanaf de eerste second was Ronald zijn grote vriend.
We zijn Stichting Setter Rescue Netherlands heel dankbaar dat Gino naar ons kon komen. Als er iets, Alex kun je altijd bellen als dat nodig is. Af en toe brengt Gino ook nog een bezoekje aan Alex en kan Gino even stoeien met de honden van Alex.
De stichting doet heel veel goede dingen voor honden en andere dieren die op zoek zijn naar een gouden mandje. Regelmatig reist Alex af naar Italië met de bestelbus vol met voedsel, dekens, medicijnen en alles was de honden in de opvang goed kunnen gebruiken. Wat ons betreft verdient Alex een lintje!!

 

Terug naar verhalen pagina
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram