Stichting         
 
Setter Rescue Netherlands

Nienke met Beta

Hierbij mijn verhaal:

Geen setter geadopteerd maar een duitsestaande korthaar waarvoor setter rescue Nederland het hele traject om Beta uit Italie naar Nederland te brengen heeft gefaciliteerd. Dat verliep heel goed met alle juiste papieren chips en inentingen werd Beta 3 jaar geleden naar ons toegebracht. Mager als wat, waardoor je snel medelijden krijgt,  dat is lastig want daar heeft de hond niets aan en word je vaak minder duidelijk door.
De beste tip die Alex gaf was maak het eenvoudig met commando's waardoor het woord nee betekende niet springen, niet tegen de tv op springen etc.
Beta heeft heel veel geslapen, na 17 uur moest je hem echt met rust laten de eerste maand. Hij was niet zindelijk kende niets en was snel overprikkeld. Bang om alleen gelaten te worden. Eerste weken waren echt alsof ik een baby in huis had en kon ik de deur niet uit.
Regelmaat en iedere keer hetzelfde doen hielp, binnen 2 weken was hij zindelijk en sprong hij nergens meer op. Als ik weg ging kreeg hij wat lekkers en als ik thuis kwam negeerde ik hem de eerste minuten( de uitspraak vroeger kon je ook gewoon thuiskomen en weggaan zonder dat je je hond had hielp hier in voor mij en voor Beta want na een paar maanden was ook dit geen issue meer).
Ik heb professionele trainers in de arm genomen om basis commando's en volgen en loslopen te trainen. Omdat een jachthond daar toch wat anders mee om gaat dan een standaard hondje en ik veel eenden etc. aan de overkant van mijn huis heb.
Ook had ik al een ouder hondje en dat heeft wel rust gegeven aan Beta. De eerste maanden waren best zwaar omdat je hond alles in een keer moet leren ook voor zijn eigen veiligheid maar ook omdat je een hond in huis wil hebben die het fijn heeft.
Door hem te leren rust te nemen overdag en dit af te wisselen met genoeg beweging en snuffelen ging het snel beter. Duurde echt wel even voordat hij me als zijn baas ging zien maar nu een fantastische hond. Kan gewoon los op het erf, komt (meestal) als ik hem roep en is dol op mijn jongens als ze met hem spelen. Belangrijkste tip; als je zelf niet weet hoe je een hond moet trainen vraag dan hulp en vooral bij mensen die een hond zo trainen wat bij jou en de hond past.

terug naar verhalen


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram