Stichting         
 
Setter Rescue Netherlands

Babbette

Voor Babette bieden wij hulp bij herplaatsing.

Babette is via Stichting C.S.F. for Doggies and Cats geplaatst.
Nu bijna 1 1/2 jaar heeft men de moeilijke beslissing gemaakt haar te herplaatsen ondanks dat ze daar een prachtig leven heeft en daarbij werd onze hulp gevraagd vanwege een groter bereik in de Setter-wereld 🙏🏻
Samen met Stichting C.S.F. en de eigenaars, zullen we toch zeker iemand vinden kunnen die haar een gouden mandje voor een hondenlevenlang kan bieden.🍀
Babette is circa 5 jaartjes jong en verblijft momenteel in België.
Onderstaand de gekopieerde tekst van de eigenaars, bij interesse mag U een mail sturen naar info@setter-rescue.nl of bellen met 0031642591221, dan kunnen we U in contact brengen met de eigenaars.
* Onze grote hartendief heeft de laatste maanden al een grote weg afgelegd. Oorspronkelijk komt ze van bij een jager in Portugal die haar niet meer moest hebben. Ze kwam bij ons aan als een schuchtere, angstige en graatmagere hond en ontplooide zich tot een levendige en speelse kameraad. Babette is een prachtige en energieke Engelse Setter van ±5 jaar oud. Ze kreeg recent de diagnose van Leishmania. Momenteel neemt ze hier nog geen medicatie voor, maar dit zal toch regelmatig in het oog gehouden moeten worden bij de dierenarts door een jaarlijkse bloedafname. Tot hier toe zijn de waarden in haar bloed in orde.
Bij het leren kennen van nieuwe en vreemde mensen zal ze in het begin nog wel heel angstig zijn. Eens ze merkt dat deze mensen het goed met haar voorhebben, ontpopt ze zich tot een hele vriendelijke en vrolijke lieverd die graag om aandacht en liefde komt vragen.
Babette luistert goed, maar wordt soms een beetje selectief doof als ze aan het jagen is. Jagen in een grote tuin is een van haar lievelingsbezigheden.
We hebben de voorbije periode heel graag en met heel veel liefde voor ons Babette gezorgd, maar moeten met heel veel pijn in ons hart toch de keuze maken om een nieuwe thuis voor haar te zoeken. Babette woont met 3 anderen honden samen waarbij het met één van hen niet goed klikt. Zij vertoonde naar deze kleinere hond toe dominant gedrag wat niet werd geapprecieerd. Dit leidde af en toe wel eens tot een conflict als er eten bij kwam kijken. Recent is dit conflict uit de hand gelopen, waarbij ze deze kleinere, oudere hond tweemaal heeft gebeten. Deze voorvallen hebben ons de moeilijke beslissing doen nemen dat Babette misschien minder goed in deze roedel past. Ze zou beter passen in een roedel met grotere honden die hetzelfde jachtinstinct delen en zich niet laten domineren.
Wij zoeken momenteel een thuis voor haar waarbij ze met de nodige warmte, liefde, tijd en geduld haar vrolijke zelve kan zijn én blijven. Babette zou goed aarden in een thuis met een grote tuin met veel loopruimte en bewegingsvrijheid. Een grote speelkameraad die kordaat is naar haar toe zou ook een goede match zijn !
Wij hopen om een warme thuis te vinden voor onze lieve schat. Wij gaan onze lieve Babette, de knuffelaar, de enthousiaste spring in het veld, de energieke jager en de leukste en vrolijkste speelkameraad enorm missen.*
Filmpje bij de opmerkingen op haar facebook post

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram